Folositoare

Lectura – un partener de nădejde

Andreea Potinteu

Fie că îți e rău sau bine, lectura e mereu aproape pentru tine, mereu un partener de nădejde. Indiferent de starea de spirit pe care o ai, cărțile ne salvează și ne fac să ne simțim mai bine.

Cum ne ajută cărțile?

            În cărți poți găsi explicații, exemple, sfaturi și lecții de viață. Jorje Luis Borges spunea: ,,Întotdeauna mi-am imaginat Paradisul ca fiind un fel de bibliotecă.’’ De cele mai multe ori, așa și este. Lectura ne deschide mintea și sufletul, ne ajută în momentele în care suntem în impas.

            Lectura e mereu acolo atunci când ai nevoie. Ea te sprijină, te ajută, te ridică și îți permite să mergi mai departe. Atunci când viața pare greu de suportat, lectura e acolo pentru a-ți oferi o nouă lume, una plină de mistere, întâmplări și povești.

Cărțile mereu sunt disponibile

            Paginile unei cărți sunt mereu deschise pentru tine. Trebuie doar să vrei să le citești și să te lași purtat de ele în numeroasele lumi și universuri pe care ți le înfățișează.

            Lectura e un mod de viață. Lectura ne pune mintea în mișcare. O carte ne declanșează atenția, așteptarea, amintirea. Lasă-te purtat de ea și vei fi uimit de capacitățile sale.

            Așa cum menționa Maurice Blanchot în ,,Spațiul literar’’:

,,Lectura este mai pozitivă decât creația, mai creatoare, deși nu produce nimic.’’

Lectura, partenerul de nădejde, ne transformă.

            Lectura ne ajută să ne descoperim, dar și să descoperim noi lumi și identități. Trebuie să acceptăm faptul că lectura ne schimbă și ne ajută să ne îmbunătățim de fiecare dată.

            Literatura rămâne, până la urmă, singura activitate care-l împinge pe individ să vadă dincolo de el, să evolueze prin autodepășire și să se integreze astfel în lume.

            Lectura este și va fi întotdeauna un partener de nădejde pe care ne putem baza în orice situație a vieții noastre.

5 1 Vot
Rating
Abonează-te
Vreau să primesc notificare
guest
0 Comments
Vezi toate comentariile