La Editura Arthur copiii citesc în culori

Corina Răduță

Biblioteca de acasă

Am crescut într-o casă în care, pe lângă nelipsita selecție de bibelouri, domnea o întreagă împărăție de cărți. Vreo 3 mii. Ambele colecții adunau tot praful din lume, diferența era că pe bibelouri nu aveam voie să pun mâna.

Erau aranjate în rafturi după un sistem, pentru că mama fusese bibliotecară în tinerețe și le iubea atât de mult – pe ele, Cărțile – încât nu le putea lăsa așa, alandala. În camera mea erau 4 biblioteci pline cu autori români așezați în ordine alfabetică și-n sufragerie alte 4 cu autorii străini de la A la Z. Da, normal că aveam lista lor – întâi pe hârtie, mai apoi în excel – ca să știm care unde e când ne strigă.

Dacă închid ochii, pot să spun exact unde era acolo, în casa părintească, aproape oricare dintre Ele.

Alea cu povești, de le răsfoiam pe sub masă, erau fix acolo, sub masă. Adică sub biroul atașat de una din biblioteci. Un amestec de dimensiuni, forme și culori – așa-mi amintesc eu poveștile copilăriei.

Librăria din Brașov

Ei, acu’ imaginați-vă cum sunt când intru în vreo librărie. Rai, vă zic eu.

Într-o astfel de euforie, călătorind eu printre rafturile librăriei mele favorite din Brașov, dau cu ochii de un perete pe care până acum nu l-am remarcat. Pentru că acum am copil și mă uit în zona asta. Cum să vă zic? Mi-a venit să campez acolo și să ma uit ca la cerul înstelat. Să iau câte o stea din raft, s-o citesc și s-o pun înapoi la locul ei în curcubeu. Să rămân puștoaică, dar up-graded 😀

Părinți, știți la ce mă refer, nu?

Rafturile Arthur

Rafturile Arthur, desigur. Comoara de la capătul curcubeului chiar există și e dublă: în ochii și-n sufletul copiilor când văd culoarea preferată și-n misterele din spatele cotoarelor verzi, portocalii, roșii, albastre, mov, galbene.

Și știți de ce-s atât de geniale culorile astea? Pentru că leagă copiii de stilul de care se bucură cel mai mult, fără măcar să trebuiască să învețe întâi ce-i cu stilul ăla. Pentru că le bucură mai multe simțuri deodată și-i apropie încă un pic de bucuria cititului. Și pentru că noi, părinții dornici să-i susținem și să-i îndrumăm în direcția pasiunilor lor, ne prindem și mai ușor de ele.

Black & White

Black & white – poveștile desenate în alb-negru. Creează lumi minunate cu eroi atipici și desene ce dau contur și mult haz poveștilor. Și, mai ales, dau culoare imaginației.

Funny Green

Funny Green – toate poveștile care nasc zâmbete și dureri de burtă dintr-alea plăcute de la hohote de râs sunt verzi.

Umorul și aventura învăluie poveștile personajelor din cărțile colecției Funny Green. În paginile acestora vei găsi oricând comedie, creativitate, suspans, iubire și, mai peste tot, de la un rând la altul, învățături ce te pot ajuta să devii un om mult mai bun.

Orange Fantasy

Orange Fantasy – poveștile de fantezie care te invită să dai frâu liber fanteziei și să călătorești în alte lumi, cu alte reguli și alte geografii sunt portocalii. Și te ajută să vezi mai bine lumea asta, cu alți ochi.

Călătoriile imaginare în locuri neștiute captivează suflete sincere, curate și inocente ale celor mici. Le dau motivație interioară de a deveni super eroi în lumea atât de limitată a realității înconjurătoare.

Red Adventure

Red Adventure – poveștile pline de aventuri sunt roșii. Sunt acele cărți care fac să se evapore acoperișul și pereții, și toate granițele posibile. Cu ele ajungi în aventuri nebănuite și vezi cum natura poate fi, rând pe rând, dușman ori aliat – chiar și natura umană.

Smart Blue

Smart Blue – istorioarele inteligente sunt albastre. Ele ne vorbesc despre complexitatea minții umane și puterea empatiei, despre enigmele ascunse în miezul oricărei vieți: temeri, dorințe, singurătăți și visuri.

Violet History

Violet History – poveștile istorice reale din trecut scrise într-un limbaj simplu, potrivite cunoașterii copiilor sunt mov.

Poveștile savuroase, pline de adrenalină și semnificație istorică sunt cele mai potrivite alegeri pentru copii curioși, cu sete de cunoaștere. Îi ajută să-și lărgească orizontul cunoașterii, să descopere întâmplări din trecut, din societatea lumilor trecute, principiile și stilul de viață de atunci.

Classic Yellow

Classic Yellow – poveștile clasice sunt galbene și nu încetează să-și încânte cititorii, generație după generație. Vei găsi aici poveștile clasice, iubite de cei mici și cei mari deopotrivă.

Eu le-aș lua pe toate, recunosc. Băiețelul meu de 6 ani iubește acum Orange Fantasy pentru că tot ce e dincolo de realitate și-i stârnește imaginația creează o atracție de nestăpânit. Favorita din colecție este Noroc cu laptele a lui Neil Gaiman – un deliciu nu doar pentru el, ci și pentru mine.

Voi de ce credeți că sunt geniale colecțiile colorate de la Arthur?

5 3 Voturi
Rating
Abonează-te
Vreau să primesc notificare
guest
1 Comment
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai apreciat
Vezi toate comentariile
Sînziana Bălțătescu

Iubesc sistemul pe culori de la Arthur😍
Dar uite că nu le știam pe toate :)) Fetica vânează #funnygreen, dar mie îmi fac cu ochiul portocaliile și roșiile😍