Când s-a născut TREI?
Editura TREI a apărut la jumătatea anilor ’90, într-o perioadă în care piaţa editorială românească de-abia se dezmorţea, încercând să se reabiliteze după lunga penurie de carte din perioada comunistă.
Cine face parte din grupul editorial?
Acum deține cea mai importantă ofertă de titluri de psihologie pentru specialiști și publicul larg, precum și ficțiune comercială. Din 2007 include și editurile Pandora M (cărți pentru copii, literary fiction, colecție de artă) și Lifestyle Publishing (titluri dedicate unui stil de viață sănătos și împlinit), precum și imprintul Eroscop (romane de dragoste).
Blogul TREI
Cele mai noi articole în domeniu pot fi urmărite pe blogul Trei, iar răspunsurile la multe întrebări ale cititorilor se regăsesc chiar în cadrul acelor articole sau în cărți de interes general. Cele mai noi apariții, dar și cele mai vechi sunt deopotrivă la fel de interesante.
Anansi, zeul african
Începând din luna octombrie 2020, o nouă colecție de traduceri din literatura universală și-a făcut loc în librăriile fizice și online din întreaga țară. Este vorba despre ANANSI – World Fiction, un proiect inițiat de Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial TREI, și coordonat de Bogdan-Alexandru Stănescu, scriitor și unul dintre cei mai apreciați editori români, cu o bogată experiență, de peste 15 ani, în sfera traducerilor din literatura universală.
Noua colecție, așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, include cinci serii: Anansi. Contemporan –dedicată literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spațiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reunește eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicată memorialisticii și Anansi. Blues – seria poeziei.
Colecția și-a propus să fie un spațiu în care să se regăsească toate acele cărți pe care le căutăm pe piața noastră de carte, dar nu le găsim.
De ce Anansi?
“Pentru că facem parte din Grupul Editorial Trei, o să vă dau răspunsul cel mai adecvat profilului nostru: pentru că așa ni s-a arătat într-un vis, pentru că am vrut să rămânem în zona mitologiei și, în fine, pentru că Anansi e un zeu jucăuș și înțelept, așa cum ne propunem să fie această colecție.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)