Cum alegem o carte?

Andreea Potinteu

Cum alegem o carte? După copertă? După tipul și textura paginii? După numărul de pagini?

Fiecare alege o carte după propriile gusturi și caracteristici.

            Unii aleg o carte după ce un bun prieten a citit-o și i-a recomandat-o și lui. Alții cumpără o carte după ce au citit o recenzie favorabilă despre aceasta.

            Unele persoane cumpără cartea online, alții preferă să aibă o experiență completă și directă cu cartea și merg la librărie. Pentru unii contează foarte mult genul cărții, iar pentru alții mai presus este autorul acesteia.

            Uneori alegem întâmplător anumite cărți, alteori le selectăm după gradul de necesitate al acestora. O carte ne poate scoate din impas sau ne poate încurca dacă nu este bine aleasă.

            Preferăm uneori să alegem o carte cu multă acțiune și numeroase personaje, iar alteori cu mai mult suspans sau mister și cu un număr restrâns de personaje. Ni se poate întâmpla să cumpărăm o carte după ce am văzut un film bazat pe aceasta.

            În unele dăți cumpărăm o carte după câteva secunde, alteori șovăim mai mult. Nu putem oferi unui cititor 5 pași simpli prin care să aleagă o carte. Procesul acesta este mult mai complicat, fiind influențat de numeroase idei, gânduri, valori și concepții.

            Indiferent de modul în care alegi să cumperi o carte, eu te încurajez să faci acest lucru cât mai des. Căci, așa cum menționa G.K. Chesterton: ,,O camera fără cărți este ca un corp fără suflet.’’

0 0 Voturi
Rating
Abonează-te
Vreau să primesc notificare
guest
0 Comments
Vezi toate comentariile