De acolo sus, de pe Versant, priveliștea e grozavă

Adina Drag

Ginghis Han definea loialitatea într‑un mod foarte diferit de cel al contemporanilor săi. De obicei conducătorii le cereau războinicilor să moară pentru ei, dar Ginghis vedea loialitatea ca pe o relație bilaterală, care îi dădea și lui răspunderi semnificative. Nicio cultură organizațională nu poate înflori în lipsa participării entuziaste a liderului ei. Un comportament inconsecvent sau ipocrit al persoanei responsabile va arunca totul în aer. Dacă ne extragem din organizații, nu mai avem unde să ne ascundem. Oricine am fi, suntem ceea ce facem. Oricine ai fi, “Ești ceea ce faci”.

Aventură printre cărți

Noi credem, la fel cum cred și prietenii noștri de la Vellant, că dacă urci pe raftul cărților citite, ai o perspectivă din ce în ce mai largă asupra lumii în care trăiești, dar și asupra ta.

Colecția Versant înseamnă cărți care inspiră, care învață. Înseamnă non-fiction revelator și incitant, care te face să vrei să ajungi acolo sus, de unde priveliștea e grozavă. Cunoașterea pe care o dobândești în timp ce urci pagină cu pagină Versantul te face conștient că e mereu mai mult de descoperit. Așa că, haide!

Plecăm în #aVELLANTură prin colecția Versant.

Pentru colecția asta cu a(l)titudine, au fost alese cu pasiune, responsabilitate și discernământ acele cărți care să ne dezvăluie universuri nebănuite. Pentru fiecare de ce, un răspuns e despre tine. Partea fascinantă a cărților ăstora este că personajul principal suntem fiecare dintre noi.

Dacă te numeri printre cei care se simt atrași de tărâmul fascinant și surprinzător al minții umane, atunci este “De neconceput” să nu te înhami într-o călătorie extraordinară în lumea celor mai stranii creiere. Cartea asta are un stil narativ seducător iar autorul ei, Helen Thomson, are darul de a simplifica lucrurile complicate și ciudate despre care vorbește.

Dacă ești printre cei interesați de filosofie și dezvoltare personală, de idei filosofice, de Alain de Botton sau Bertrand Russell, tot pe Versant e locul tău.

E de citit aici și pentru cei interesați de inteligența artificială, de evoluția omenirii și de lecturi proaspete de pop science. Poate te atrage să citești “Despre fotografie”. Cartea asta, publicată în 1977, a câștigat premiul National Book Critics Circle Award for Criticism. Washington Post consideră volumul „o analiză splendidă a schimbărilor pe care fotografia le-a generat în felul noastru de a privi lumea şi de a ne privi pe noi înşine, în ultimii 140 de ani“.

Găsești pe Versant idei și despre “Singurătate“. Este una dintre cele mai importante cărți despre condiția umană apărute în ultimul deceniu. Sau poate ești doar “Omul în căutarea sensului vieții” și atunci, vei afla singur pe ce să-ți concentrezi atenția când ajungi pe Versant. 🙂

5 2 Voturi
Rating
Abonează-te
Vreau să primesc notificare
guest
0 Comments
Vezi toate comentariile