CARTE

Despre somn

Despre somn

De MATTHEW WALKER

(0 ratings)

ADAUGĂ LA


Vrei să ne sugerezi o corectură? Apasă aici! Citește recenzie

Detalii

Titlu: Despre somn

Autor: MATTHEW WALKER

Editura: Vellant

ANUL APARIȚIEI: 2018

ISBN: 2000000908533

Număr pagini: 440

Format: 13 X 20 cm

Colecție: Versant

Traducere: Emilia Vasiliu

Coperta și ilustrații: Ana Banica

Categorie: Non Ficțiune

Descriere

O lectură încântătoare, obligatorie, atât pentru cei care suferă de tulburări de somn, cât și pentru cei care doresc să înțeleagă rolul vital pe care acesta îl are în starea de sănătate optimă.

Somnul repară armura sistemului nostru imunitar, ajutând în lupta împotriva elementelor maligne, preve¬nind infecțiile și ținând la distanță tot felul de boli. Somnul reface starea metabolică a corpului prin ajustarea în detaliu a echilibrului dintre insulină și glucoza din sânge. Somnul adecvat se leagă strâns de forma în care se află sistemul nostru cardiovascular, scăzând tensiunea arterială și în același timp menținându ne inimile în condiții optime.
,,Dacă ne întrebăm de ce dormim din perspectiva evoluției, misterul doar se adâncește. Indiferent din ce unghi priviți, somnul pare să fie cel mai bizar fenomen biologic. Când dormiți, nu puteți să faceți rost de hrană. Nu puteți socializa. Nu puteți găsi un partener pentru a vă reproduce. Nu puteți să vă creșteți sau protejați urmașii. Cel mai rău, somnul vă face să fiți vulnerabili în fața prădătorilor. Somnul este, cu siguranță, unul dintre cele mai discutabile comportamente ale omului.”
Matthew Walker
Cine trebuie să citească această carte?
⦁ Oricine vrea să trăiască (mai) sănătos
⦁ Oricine dorește să-și îmbunătățească calitatea somnului
⦁ Studenții la biologie, medicină, psihiatrie, psihologie
0 0 Voturi
Rating
Abonează-te
Vreau să primesc notificare
guest
0 Comments
Vezi toate comentariile