Schimb de cărți

Poveștile sunt făcute să circule și să umple lumea, iar noi ne-am hotărât să le dăm o mână de ajutor.

Provocări

Cum funcționează

O poveste împărtășită cu alți iubitori de cărți e de o mie de ori mai valoroasă. Suntem de părere că, odată ce ai citit o carte, e păcat să o lași să „îmbătrânească” pe rafturile bibliotecii tale. Are atât de multe de spus și celorlalți pasionați de lectură ca tine, încât e musai să o lași să își ia zborul și spre alte destinații. Mai ales că, atât timp cât tu oferi, primești la schimb alte și alte cărți care să-ți încânte mintea și sufletul. Pentru că împreună dăm și mai multă valoare cărților și pentru că împreună suntem mai puternici. Așa că participă la schimbul de cărți și lasă poveștile să circule.

PE PLATFORMĂ:

În primul rând, ai nevoie de un cont de utilizator (dacă încă nu ai unul, poți să îl faci repejor, aici). Accesează în contul tău spațiul „CĂRȚI LA SCHIMB”, încarcă fotografia fiecărei cărți pe care vrei să o oferi și completează în formular datele solicitate:

– autorul

– titlul

– editura

– cod ISBN

și neapărat starea de uzură. Deși, sincer, o carte uzată e o carte iubită, deci probabil că n-o să vrei să te desparți de ea, nu-i așa? Oricum, dacă ai mai multe, le vei urca pe fiecare în parte, separat.

Răsfoiește apoi prin cărțile oferite de alți cititori și vezi ce ți-ar plăcea să ajungă la tine pe raft, apoi apasă butonul VREAU LA SCHIMB. Cel care o oferă va primi o notificare și te va contacta, ca să-și aleagă una dintre cărțile tale, să agreați chestiunile logistice și să finalizați schimbul.

Succes!

PE FACEBOOK:

Dacă nu ești membru RIC sau încă nu te-ai hotărât dacă vrei să te alături comunității, poți să participi totuși la schimburile de cărți pe care le organizăm în ziua de 23 a fiecărei luni din an, pe pagina și pe grupul de Facebook.

Iată cum funcționează:

Pe grup, fă o postare individuală cu o fotografie în care prezinți 3 cărți pe care vrei să le schimbi, cu hashtag #SchimbCarti. Pe pagină, poți să faci același lucru, în comentariu la postarea care anunță schimbul de cărți.
Sub postarea ta, cei care le doresc vor „licita” propriile pachete de 3 cărți, iar tu alegi din ofertă pachetul preferat și faceți schimbul.
Condițiile de schimb le stabiliți între voi, în mesaj privat, fie că vă întâlniți la o cafea sau vă trimiteți curier și împărțiți costurile, voi decideți!
Orice pachet poate fi folosit și în postare individuală, și în comentariu la licitația altcuiva.
Totuși, în cazul în care ai „licitat” în comentariu pachetul cuiva și el te-a ales, acel schimb are prioritate față de schimbul din propria ta postare individuală.

Soooo…

…Reading is Cool, Sharing is Magic!

Să fie Magie!

Îți place să faci schimb de cărți?


N-ai cont? Creează-ti!     Ai cont? Loghează-te!

Răsfoiește prin cărțile oferite la schimb de alți cititori

Revelatia

Revelatia

De Sylvia day

Stare: Nouă

Fete rele  volum 1-2

Fete rele volum 1-2

De Rebecca Chance

Stare: Stare bună

SERBARI REGALE

SERBARI REGALE

De Anne GOLON

Stare: Stare bună

logodnica pierduta

logodnica pierduta

De Anne GOLON

Stare: Stare bună

Poeta X

Poeta X

De Elizabeth Acevedo

Stare: Nouă

SELKIE

SELKIE

De Roxana Drăgănuță

Stare: Nouă

Ultimul cântec

Ultimul cântec

De Nicholas Sparks

Stare: Nouă

Un băiat pe lista lui Schindler

Un băiat pe lista lui Schindler

De Leon Leyson cu Marylin J. Harran și Elisabeth B. Leyson

Stare: Nouă