CARTE

Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul

Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul

De GILES MILTON

(0 ratings)

ADAUGĂ LA


Vrei să ne sugerezi o corectură? Apasă aici! Citește recenzie

Detalii

Titlu: Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul

Autor: GILES MILTON

Editura: Corint

ANUL APARIȚIEI: 2019

ISBN: 9786067935660

Număr pagini: 192

Format: 13 X 20 cm

Categorie: Biografii,Istorie,Non Ficțiune

Descriere

Într-un stil cu accente de umor englezesc, aparținând unui maestru incontestabil al narațiunii istorice, sunt prezentate câteva dintre ciudățeniile istoriei, care, deși par a ține de domeniul ficțiunii, sunt cât se poate de reale.

Cititorul îi va întâlni, printre alții, pe Hiroo Onoda, singuraticul soldat japonez care, în 1974, credea în continuare că luptă în al Doilea Război Mondial, pe Agatha Christie, care a dispărut în mod misterios vreme de unsprezece zile în 1926, pe bucătarul de pe Titanic care s-a amețit cu whisky și a supraviețuit în apele reci ca gheața ale oceanului când cei mai mulți au pierit, precum și pe omul care a scăpat cu viață după explozia bombelor atomice de la Hiroshima și Nagasaki.

Populate cu o galerie întreagă de spioni, escroci, canibali, aventurieri și sclavi, povestirile lui Giles Milton aruncă lumină asupra unora dintre cele mai scandaloase episoade și asupra unora dintre cele mai excentrice personaje ale istoriei.

„Milton are un ochi extraordinar pentru genul de amănunt care poate readuce la viață, cu însuflețire, trecutul.” The Spectator

„Avem de a face cu un istoric popular în cel mai bun sens al cuvântului. Scrie povestiri care se citesc incredibil de ușor, despre lucruri aproape neștiute, cu un umor sec, subtil, care însă nu duce textul în derizoriu.” Daily Mail

0 0 Voturi
Rating
Abonează-te
Vreau să primesc notificare
guest
0 Comments
Vezi toate comentariile